dimecres, 8 d’agost del 2007

2n dia a Jenin

Avui hem anat a l'escola on es fa el campus d'estiu, hi ha 55 nens i nenes. Un grup de palestins de Ramallah l'organitza.
Ens ho hem passat molt be. Hem ajudat a fer els entrepans, hem parlat amb els nens encuriosits amb els estrangers, i hem jugat una mica amb ells. Despres hem ballat molta estona perque es celebrava l'aniversari d'una de les nenes. Posaven una canco que era molt semblant al Porrompompero del Manolo Escobar, aixo si amb lletra arab.
S'ha de dir que els palestins ballen molt i molt be.
Despres hem dinat tots plegats al centre.
Per la tarda el grup d'italians amb Youseff tenien programada una visita al Treatment and Rehabilitation Center for Victims of Torture, i ens han preguntat si hi voliem anar, i evidentment hi hem anat.
La seu principal esta a Ramal.la, pero tambe hi ha centres a Jenin, Nablus i Hebron.
L'adreca de la web del centre es http://www.trc-pal.org/, i el correu electroni es info@trc-pal.org.
El centre aten persones i families que han patit alguna situacio critica realtiva a estades a preso, desnonaments de cases, situacions en xec-points... i per tant que segurament presenten la sindrome de l'estres post-traumatic.
El psicoleg del centre ens explicava que hi van persones que presenten una diversitat de causes, ates que una mateixa familia pot haver passat per totes les situacions (tenir un familiar empresonat, haver patit humiliacions en xec-points, que hagin entrat a casa seva, o que fins i tot li hagin derruit).
La visita ha valgut molt la pena, llastima no saber mes angles per poder preguntar.
El centre te com a professionals psicolegs i treballadors socials (per la gent del ram estem molt i molt valorades i valorats). Tenen tambe un psiquiatre nomes 2.30 al dia.