dimarts, 7 d’agost del 2007

CAMI DE PALESTINA IV

Com podeu comprovar aquests son els inicis de veritat en el mon del bloc, que he de reconeixer que encara no domino. No us penseu que no se posar accents, c trencades.... es que aquest ordinador esta adaptat a l'alfabet arab, i les questions particulars dels altres idiomes no les te en compte.

L'anada a Palestina va anar be, tret que haviem de fer escala a Brusel.les, i en principi teniem temps suficient, pero el nostre vol es va enderrerir una hora i mitja.
Vam arribar pels pels. Ens faltaven 10 minuts quan vam haver de passar per un altre control, i la Maria Jose va ser pillada infranganti intentant colar una ampolla d'aigua.
Vam arribar a les 12.20 de la nit. I pensavem despres d'haver vist la resta del passatge del nostre vol que segur que pringavem. Pero per sort la noia de l'aeroport ens va deixar passar despres de 4 preguntetes (pq hi anem, que visitarem, on dormirem, i si venia algu mes amb nosaltres). Com que pensavem que necessitariem el visat per entrar a Palestina, li vaig insistir perque ens el fes, i no ens el va fer de cap manera.
A la porta de sortida uns metres mes avall ens autoritza la sortida una altra agent de seguretat, i li demano els nostres visats, tampoc ens els fa.
Com que estavem una mica preocupades per aquest tema, vam preguntar a l'Oficina d'informacio de l'aeroport i a l'oficina d'informacio turistica, finalment vam marxar sense el visat.

Tot i que sabiem que arribavem molt tard, vam decidir reservar una habitacio d'hotel per poder descansar una mica i dutxar-nos. La veritat es que ens va anar molt be. Perque vam arribar al voltant de les 3 i vam dormir ben be 4 hores i mitja.

Avui, hem arribat a Jenin, des de la porta de Damasc fins a Ramallah en bus, i despres de Ramallah a Jenin en Service. No hem tingut cap problema a cap xecpoint. Tot i que en l'ultim semblava que en tindriem, hi havia un noi en el xeccpoint que no devia tenir mes de 19 anys fisics, i no mes de 5 de mentals. Al cotxe que teniem davant el va fer anar endarrera com a 6 o 7 vegades. Es ben be que no se'n donen compte que a una persona de 18 anys no li pots donar una arma i una resposabilitat com aquesta.
Hem arribat molt be a Jenin, el Centre Cultural esta molt aprop. Hem conegut al grup d'italians que hi seran aqui fins el divendres, i el grup de palestins de Jenin, tots ells participen en l'asummer campus.
Per la tarda hem passejat per la ciutat, un dels nois italians ens ha explicat que tambe va venir l'any passat, i que la situacio era totalment diferent, hi van haver conflictes amb els soldats israelians, i ell explicava que no havia pogut sortir a passejar per la ciutat. No em puc imaginar aquella situacio, els comercos tancats, els carrers sense gent, ... tot aixo que ara li dona tanta vida a la ciutat. Ni tampoc que en deuen pensar els palestins d'aquest periode de temps de tranquil.litat i si tenen por de que s'acabi...
Avui es un dia especial a Jenin i a la resta de Palestina, crec, perque han donat els resultats del que aqui seria la selectivitat. Per celebra-ho estant tirant focs d'artifici, suposo que aqui els sentiments i les emocions es potencien (com em va dir la Begona), tan quan passen bones com quan passen coses dolentes.

2 comentaris:

Belén ha dit...

Patri!!!!
Això del blog ho tens ja dominadissim!
M'alegro que tot estigui sortint bé. Es molt emocionant poder anar seguint les teves aventures. Això sembla el 3/24.
Seguim a la espera de nous aconteixements.
Que tal amb l'anglés?
Molts petonets i records de tota la oficina!

Belén ha dit...

Patri!!!!
Això del blog ho tens ja dominadissim!
M'alegro que tot estigui sortint bé. Es molt emocionant poder anar seguint les teves aventures.
Seguim a la espera de nous aconteixements.
Que tal amb l'anglés?
Molts petonets i records de tota la oficina!